De Neil Armstrong Scouting Groep (NASG) werd in 1973 opgericht en begon met een welpenhorde te draaien op het oude speeltuinterrein aan de Scheerderstraat. In 1975 volgde een Verkennertroep, nadien kwamen er nog een Bever, Sherpa, Rowan, Stam en Oudstam afdeling bij. De groep groeide daarnaast ook gestaag zodat de accommodatie te klein werd. Daarom werd in 1992 naast het oude gebouw een geheel nieuwe blokhut gebouwd met ruimte voor alle jongere speltakken.

De groep bestaat tegenwoordig uit ongeveer 80 jeugdleden, begeleid door ongeveer 20 stafleden, begeleiders en adviseurs. Verder kent onze groep natuurlijk een verenigingsbestuur en stichtingsbestuur.
Daarnaast krijgen wij hulp van een legio ouders en andere vrijwilligers die helpen met het schoon en leefbaar houden van het terrein en de blokhut.

Onze naam...

voetstap op de maan

De naam Neil Armstrong Scouting Groep (NASG) komt van de bekende astronaut Neil Armstrong die net voor de oprichting van onze scouting groep als eerste mens een stap op de maan had gezet.
Deze naam is gekozen omdat Neil Armstrong net als onze groep en leden het avontuur durft aan te gaan en de wereld wil verkennen.
De kleur "koningsblauw" van de groepsdas is ook een verwijzing naar deze grote man.

Wie was Neil Armstrong?

Portret van Neil Armstrong

Neil Alden Armstrong is geboren op 5 augustus 1930 in Wapakoneta (Ohio, Verenigde Staten) en is een voormalig Amerikaans testpiloot en astronaut. 

Hij zette op 21 juli 1969 om 02.56.20 u (UTC) als eerste mens voet op de maan tijdens de Apollo 11 misie.