Speltakteken van de scouts

De Michael Collins Troep 

Wat zijn Scouts?

De Scouts is een gemengde speltak, dus jongens en meisjes samen en de leeftijd ligt tussen de 10 en 14 jaar. Officieel heten wij Scouts maar we worden ook verkenners genoemd.

Elke zaterdag draaien we een programma van 9.30 uur tot 12.30 uur. We beginnen dan met het hijsen van de vlag en de Scoutswet. De Scouts zijn tijdens het draaien opgedeeld in groepjes die wij patrouilles noemen. Iedere patrouille heeft een PL (patrouille leider) en een APL (aspirant patrouille leider). Deze twee Scouts zorgen ervoor dat alles binnen de patrouille lekker loopt en proberen de rest alles duidelijk te maken, uit te leggen en aan te leren. Op het moment dat je wordt geinstalleerd hoor je er echt bij, de installatie valt meestal samen met het jaarlijkse Sinterklaasweekend.

Wat doen Scouts?

Elke week zorgt de leiding voor een afwisselend programma: pionieren, tocht lopen, primitief koken, (sportieve) spellen zowel binnen als buiten, bosspellen, vlotvaren etc. Er is ontzettend veel mogelijk. Je leert als Scout daarnaast allerlei technieken zoals knopen & pionieren en loopt tochten met behulp van kaart en kompas. Ook een leuk onderdeel is primitief koken, waarbij we op een vuurtje zonder moderne apparatuur iets lekkers proberen te maken.

Levend tafelvoetbalspel, onderdeel van het pionier-insigne.

Levend tafelvoetbalspel, onderdeel van het pionier-insigne

Het hoogtepunt van het jaar is voor de meeste Scouts het zomerkamp. Tijdens de zomervakantie gaan we met z'n allen een week kamperen in een bosrijk gebied in een tent. Vaak staat het kamp in het thema, bijvoorbeeld Harry Potter, Grenzeloos Europa, of feestdagen. Gezelligheid staat voorop!

9996 61210 1

 

Houthakkers en Natuurbeheer insigne

Bijzondere activiteiten?

Naast het normale draaien op zaterdag doen we ook regelmatig iets bijzonders. Voorbeelden hiervan zijn het Funweekend, ouder-kindweekend, regionale scouting wedstrijden (RSW), zomerkamp, Sinterklaas-weekend en carnavalsfeest. Een keer per jaar bestaat er voor de oudste Scouts de mogelijkheid om op HoPoKa te gaan. Dit is een regionaal kamp waarbij Scouts leren houthakken en omgaan met bijlen en zagen, sinds 2006 is dit kamp uitgebreid met Natuurbeheer en heet het HoPoNaBeKa. Ook zijn er activiteiten die we met de hele groep doen: NASGdag, overvliegweekend, JOTA, vogelvoeractie, enzovoorts.

beprepared


Meer info?

Als je meer wilt weten over scouting, scouting-technieken, tradities, spellen, enzovoorts kun je veel vinden op internet. Enkele goede voorbeelden zijn Scouting Nederland www.scouting.nl en onze scouting regio www.zuidoost-brabant.nl.

Verder vind je meer informatie via onze eigen pagina links.

Voor foto's en filmpjes van onze activiteiten klik je verder in het menu.


Wie is Michael Collins?

Michael collins kl
Michael Collins, geboren op 31 oktober 1930 in Rome, was een Amerikaans astronaut.

Michael Collins studeerde aan de militaire academie West Point. Hij was lid van de bemanning van de historische Apollo 11-vlucht die de eerste bemande landing op de maan uitvoerde. Michael Collins had de enigszins ondankbare taak in het moederschip om de maan te moeten cirkelen terwijl zijn collega's Neil Armstrong en Edwin Aldrin op de maan verbleven. Michael Collins heeft twee keer een ruimtevlucht gemaakt. Voor zijn vlucht met de Apollo 11 maakte hij in de Gemini 10 samen met de latere Space Shuttle-astronaut John Young al een ruimtereis. Na zijn carriere als astronaut heeft Michael Collins onder andere voor het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS gewerkt. Net als veel van zijn collega-astronauten is hij gaan schrijven. 


Interesse?

Indien je interesse hebt om een keertje te komen kijken, kun je gewoon langskomen!

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe leden.

Voor meer informatie mail naar:

Groetjes,
De leiding van de Scouts, Michael Collins Troep
Daphne, Rick, Sven & Anouk.